vrijdag 30 september 2011

Anika Franke winnaar Fiep Westendorp prijs voor illustratie!
Oud-student ID Anika Franke heeft de Fiep Westendorp stimuleringsprijs 2011/2012 voor jonge illustratoren gewonnen. De jury koos 21 september de winnaars uit een record aantal aanmeldingen. 
De andere prijswinnaars zijn Iris Deppe en Marleen Wellen. De prijzen worden op 9 november 2011 uitgereikt door Hedy d’Ancona in Pakhuys de Zwijger in Amsterdam.

De Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen van € 20.000,- worden om het jaar door de Fiep Westendorp Foundation toegekend aan drie jonge illustratoren. De prijzen, bedoeld om jonge illustratoren in staat te stellen een project uit te voeren en zich verder te ontwikkelen waren een nadrukkelijke wens van Fiep Westendorp. Fiep is vooral bekend door haar jarenlange samenwerking met Annie M.G. Schmidt. Haar tekeningen verschenen bij de verhaaltjes van Jip en Janneke vanaf 1952 in Het Parool. Gevolgd door illustraties bij Pluk van de Petteflet, Otje en Floddertje. 


Uit het jury-rapport:
Anika Franke maakt een ambachtelijk stripboek, gevuld met zelfgemaakte etsen en letters die allemaal om het thema ‘buurman' draaien en samengevoegd één geheel zullen vormen. Het thema draait om het bedenken van een eigen verhaal rond afbeeldingen, in plaats van anders om. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten