donderdag 29 maart 2012

Battle Politiek in Prent: Eervolle vermelding voor Anne Born uit ID1
Op woensdagavond 28 maart vond de vierde editie van de Politiek in Prent battle plaats in Dudok in Arnhem. De battle was onderdeel van de opening van de tentoonstelling 'Politiek in Prent 2011' die nog te zien is tot 23 april 2012.

Net als vorig jaar waren de studenten van ID1 aanwezig om deel te nemen aan een masterclass politiek tekenen door Jos Collignon (tekenaar, o.a. voor De Volkskrant) en TRIK (Raymond Hendriks, docent redactionele illustratie bij ID). Na de masterclass werd het werk beoordeeld door TRIK, Jos Collignon en Dingeman Kuilman (voorzitter College van Bestuur ArtEZ) en werden de studenten Anne Born en Lune van der Meulen uitgekozen om deel te nemen aan de battle later op de avond.

In gezelschap van Nederlands bekendste politiek tekenaars (o.a. Siegfried Woldhek, Jos Collignon, Hajo, Argus, Tom Janssen, Ruben  L. Oppenheimer, Bas van der Schot en TRIK) gingen Anne en Lune de strijd aan om binnen een uur tijd een prent te maken met een opgegeven actueel onderwerp. 

Na afloop van het juryberaad werd tekenaar Hajo uitgeroepen als winnaar van de battle met zijn tekening 'Cackshuis' en kreeg Anne een eervolle vermelding met haar tekening over het afschaffen van het gratis huwelijk. De tekening is binnenkort te zien op dit blog.









Lune en Anne




fotografie: Eva Blaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten