dinsdag 21 februari 2012

Uitwisselingsstudie in Bristol


Wij (Anna, Marije en Rosita) zijn drie derdejaars studenten die op dit moment in Bristol op studie-uitwisseling zijn. Wij zitten hier vanaf februari tot en met juni.

De kunstacademie waar wij op zitten heet de Bower Ashton College en is onderdeel van de UWE Bristol university. De illustratieopleiding van deze universiteit duurt drie jaar, waarvan wij nu in level 2 zitten (2e jaar). Nu denken jullie waarschijnlijk dat dat een stap terug is, maar eigenlijk is dit te vergelijken met het derde jaar in Zwolle.
Toen wij afgelopen week met de lessen begonnen konden we gelijk merken dat er hier al heel anders les word gegeven dan wij gewend zijn in Zwolle.

Allereerst heeft elke module een eigen uitgangspunt waar je een semester lang aan werkt. In ons module richten wij ons nu op “Visual Narratives, dat wil zeggen dat we een eigen gekozen verhaal mogen verbeelden. Om je eigen fascinatie te verbeelden krijg je workshops aangeboden om je verder te helpen. Dat kan bestaan uit een cursus zeefdrukken maar ook lezingen en workshops van bekende illustratoren uit Engeland.

Zo is Marije begonnen met een wereld te verbeelden waarin alles andersom is en absurd, dit naar aanleiding van het links rijden op de Engelse wegen. Anna is nu bezig om de ervaringen van Bristol te verbeelden met daarin al zijn gekkigheden en Rosita maakt een serie beelden van persoonlijke herinneringen aan geuren. Zo hebben we elk wel een fascinatie waar we ons de komende tijd op willen richten. Je bent hierin heel vrij en de leraren steunen je daarin en geven je goede adviezen.

De komende weken hebben wij weer allerlei workshops waarop wij ons zeer verheugen, zoals  zwart-wit foto's ontwikkelen, etsen en zeefdrukken.

Inmiddels zijn er alweer een paar weken verstreken en hebben ons in die tijd al goed vermaakt met veel high-tea party's met een delftsblauwe pot vol Nederlandse drop. Zelfs de bovenburen in ons huis moesten er aan geloven, maar eentje vond wel dat de drop plakte aan zijn tanden.

Sinds de eerste week dat we aankwamen gingen we al meteen de stad te verkennen. De omgeving waarin wij wonen is erg gezellig. Wij wonen in de wijk St. Andrews wat net boven het oude centrum van Bristol zit. De wijk St. Andrews is een wijk waar veel studenten wonen en is tevens het hoogste punt van Bristol. Wanneer wij vanuit ons huis naar beneden lopen hebben wij een heel mooi uitzicht over de rest van de stad en kun je merken hoe hoog je wel niet zit. Dat hebben wij zelf nu ook ondervonden aan onze benen en enkels. Maar door dit hoogteverschil laten wij ons niet uit het veld slaan. Verder wonen wij heel dichtbij de gezellige lange winkelstraat van St. Andrews met al die typische Engelse huisjes in vele verschillende pastelkleurtjes.



Tot de volgende blog!

Best wishes,

Anna, Marije en Rosita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten